Cursisten aan het woord over de tekenlessen:

 

Linda Boon: De lessen vinden plaats in een gemoedelijke, ontspannen sfeer. Iedereen krijgt de kans zich op eigen niveau te ontwikkelen. Janita dringt niets op en geeft advies als je dat wenst. Ze ziet bij een ieder de sterke kanten en weet deze ook naar boven te halen. Het is verbluffend om te zien hoe iedereen in de twee jaren dat ik les heb gegroeid is.  

 

Joke de WitteTekenen leren bij Janita is een feest. In een goede sfeer laat ze je hard werken. Menigmaal dacht ik dat ik de opdracht niet zou kunnen maken, maar aan het einde was er altijd resultaat. Met de aanwijzingen die door Janita gegeven worden, kun je verder wanneer je denkt vastgelopen te zijn. Ze geeft op stimulerende wijze les, de basistechnieken komen allemaal aan de beurt.

 

Peter Vossen: Het fijne van de tekencursus vind ik de beperking: het is alleen tekenen, en laat andere technieken buiten beschouwing. Daardoor kun je je concentreren en steek je echt wat op. Bovendien is Janita een erg aardige en geduldige lerares. Haar kritiek is altijd opbouwend en stimulerend. We hebben veel gelachen bovendien!      

                                                             

Ria Lievense: De wekelijkse tekenlessen zijn niet alleen leerzaam maar ook ontspannend en gezellig. Met vooraf een gesprekje en tijdens de les een mooi achtergrondmuziekje is het een avondje uit waar je wat van opsteekt. Ik ga volgend jaar door.         

                                                             

Job, 8 jaar: Hallo, Ik vond de tekenles heel erg leuk. En ik zou heel erg graag volgent jaar weer bij jou willen tekenen. Groetjes Job

 

Maren, 8 jaar: Ik vond de tekenles heel leuk en ik heb veel geleerd over tekenen. De leukste opdracht vond ik de toekan tekenen. De juf deed toen een soort van lijstje rond de tekening. Ik hoop dat ik het volgend jaar ook weer leuk vind.  

 

Ans van der GraaffJanita verstaat niet alleen haar vak van portretschilder en -tekenaar, maar weet haar kennis ook heel goed over te brengen. Tijdens de tekenlessen doet ze dat met de rust, het geduld en de humor die haar eigen zijn; met nuttige aanwijzingen en zinvolle suggesties. Ik heb de afgelopen twee seizoenen veel van haar geleerd en hoop nog veel meer van haar te leren.

 

Cees Marijs: De uitdaging om te leren tekenen was voor mij de start, Janita heeft dit door haar kennis en door haar aangename manier van uitleg voor mij mogelijk gemaakt.In een paar maanden tijd zie je jezelf, samen met de groep waar je mee les krijgt zoveel vooruitgaan dat je met nog meer plezier naar de volgende week uitkijkt. Janita stimuleert je om je zelf te ontdekken en te ontwikkelen, door hulp te geven, daar waar het nodig is, waardoor je aan het einde van de cursusavond voldaan naar je tekenresultaat kijkt. Hierdoor ontstaat er voor mij de uitdaging om door te gaan met leren tekenen. 

 

Denice, Louise en Simone, 11 en 12 jaar:  Wij vinden de tekencursus heel leuk en vooral leerzaam. De juf is leuk, ze verzint leuke opdrachten en we kunnen heel hard lachen en we krijgen altijd wat te drinken.