• www.jaarboekkunstenaars.nl

  In het Jaarboek Kunstenaars 2013, dat november 2012 is uitgebracht, is een pagina gewijd aan Portretschilder Janita de Jong. De pagina beslaat een afbeelding van recent werk en een korte beschrijving van haar werkwijze.


 • Kunstmagazine PALET

  Janita is één van de winnaars van de Arti Studiecompetitie Portretten. In kunstmagazine Palet nr. 363 (feb/maart 2013) is een afbeelding van het winnende portret van Janita opgenomen.Het commentaar van de jury: 'Het portret van Janita de Jong valt op door de ingetogen kleur en houding van de persoon. Beide zijn volledig in evenwicht. Zo een schilderij is als een eerbetoon.'


 • Provinciale Zeeuwse Courant

  De Provinciale Zeeuwse Courant van 21 februari 2013 wijdt op de Uit-pagina de volgende recensie aan een lopende expositie van Janita: 'Janita de Jong wil door haar gelaagde, transparante schildertrant de rijkdom aan nuances oproepen die zij haar modellen toedicht. Dat leidt tot ingetogen stemmingsbeelden die op hun best zijn als de Jong de balans vindt tussen het toelaten van het toeval en het aanduiden van de vorm.'


 • www.kunstdagen.com

  Als deelneemster van de Achtste Regionale Kunstdag in Amsterdam is informatie over Janita te vinden op de website van de Stichting Kunstdagen. Klik op de site op Deelnemende Kunstenaars. Achter de naam Janita de Jong staat Amsterdam geschreven. Klik dit aan. Bij de zin: Enkele kunstenaars stellen zich ook hier aan u voor, klikt u op hier. Bij de letter J vindt u dan een afbeelding en geschreven stukje van Janita.

  Download PDF
 • Kunstmagazine Kunstoase

  In de najaarseditie 2013 van het kunstmagazine Kunstoase is een afbeelding met korte tekst gewijd aan het werk van Janita


 • www.thenewcollectorsbook.com

  The New Collectors Book wordt jaarlijks uitgegeven door Basak Malone LLC, een Art PR Firm in New York. Het boek geeft een indruk van hedendaagse kunst over de hele wereld. Grote namen als Kiefer, maar ook kunstenaars die bij het grote publiek nog onbekend zijn, hebben een plaats gekregen in dit boek. Op de website van The New Collectors Book ziet u onder andere de lijst: Artist Directory. Hier vindt u alle namen van kunstenaars die reeds in het boek hebben gestaan, of in de boekuitgave 2014 komen te staan. Bij de letter D vind u een afbeelding en omschrijving van het werk van Janita de Jong. In de boekuitgave 2014 is een pagina gewijd aan haar werk.


 • www.palm-art-award.com

  Janita werd genomineerd voor de internationale Palm Art Award 2013. Op de website staat haar naam vermeld bij de genomineerden van 2013.


 • www.palm-art-award.com

  Janita werd genomineerd voor de Palm Art Award 2014. Kijk voor haar genomineerde schilderijen op de website bij Competitors 2014.